Akupunktur

Akupunktur reducerer smerter, stress og angst, allergiske reaktioner og hjælper mod søvnløshed og hedeture

Akupunktur i Hedensted

Akupunktur er en behandling med nåle, hvor hele kroppen og mennesket inddrages. Når du behandles med akupunktur, sættes der gang i helingsprocesser, hvilket betyder, at behandlingen vil virke over tid.

Akupunktur er en effektiv behandling af smertefulde tilstande og andre symptomer som søvnløshed og hedeture. Behandlingerne sætter gang i kroppens egne helingsprocesser.

Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler. Her stimulerer nålene nerverne. Dette resulterer i øget blodgennemstrømning og man udskiller kroppens egne smertedæmpende stoffer. Virkningen er langsomt indsættende. 

Når du kommer til mig første gang, vil den første del være en grundig undersøgelse og samtale med dig, således jeg kan sætte den rette behandling igang, samt at du kan føle dig tryg i behandlingsforløbet.

Der skal ofte 5-6 behandlinger  til før vi ved om akupunkturen har den ønskede effekt på dig. 

 

 

Hvorfor vælge akupunktur?

1. Det reducerer smerter

2. Det reducerer stress og angst

3. Det hjælper mod søvnløshed

4. Det reducerer allergiske reaktioner

Priser

Akupunktur

Akupunktur første gang
Inkl. samtale/undersøgelse
Cirka 60 min. 

Mange sundhedsforsikringer dækker 

 

Kr. 400-600

Akupunktur

Efterfølgende behandlinger
Inkl. samtale om fremskridt
Cirka 60 min.

Kr. 300-500

Du kan betale med MobilePay, kontant eller ved bankoverførsel.

Hvad er akupunktur?

Akupunktur har historisk sine rødder i kinesisk og taoistisk naturfilosofi og er her forklaret ud fra principperne om yin og yang. Ved at stimulere akupunkturpunkter forskellige steder på kroppen kan man ud fra denne teori finde frem til og genoprette energiubalancer i livsenergien Qi. Klassisk akupunktur anses af mange som en behandlingsmetode, som kan helbrede en lang række symptomer og sygdomme.

Tidens udvikling og videnskabelige fremskridt har dog medført et nyt syn på, hvornår akupunktur kan anvendes til at behandle lidelser og sygdomme. En tidssvarende behandling med akupunktur bør derfor baseres på en lægeundersøgelse, samt moderne viden om sygdomme, symptomer og smerter. Dette forudsætter samtidigt en mere kritisk tilgang til de sygdomme/tilstande, der kan behandles med akupunktur.

Behandlingen foregår ved, at man stikker tynde nåle ind i hud og muskler. Her stimulerer nålene nerverne. Dette kan resultere i lokal øget blodgennemstrømning, og at man udskiller smertedæmpende hormoner. Endelig kan nålebehandlingen påvirke den mentale oplevelse af symptomer og smerter. Virkningen er langsomt indsættende.

Information om akupunktur

  • Akupunktur foregår ved at der stikkes tynde nåle ind i musklerne. Nålene stimulerer nervesystemet og denne stimulering kan medføre smertelindring, øget blodgennemstrømning og afspænding af musklerne
  • Under behandlingen, som ikke bør gøre ondt føles en ”varme”, ”prikken” eller en let ”sovende” fornemmelse
  • Normalt indsættes 6-12 nåle i området med symptomer og smerter
  • Behandlingen tager ca. 15- 20 minutter, og efter ca 6 behandlinger (3-6 uger) kan positive effekter vise sig ved bedre nattesøvn, reduktion af smerter og bedring af bevægelighed
  • Der kan være bivirkninger ved behandling med akupunktur – fx i form af træthed, mindre blødninger og lettere opblussen af smerter og symptomer
  • Ved inkompetent anvendelse kan der ske uheld med perforering og skader på de indre organer
  • For at opnå det bedste resultat er det vigtigt, at akupunktur kun anvendes ved veldiagnosticerede tilstande
  • Din fysioterapeut er uddannet i akupunkturbehandling igennem Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi og kan derfor vurdere om denne behandlingsform er relevant behandling for dig.

 

 

 

 

Har du spørgsmål?

Ring på telefon 28 90 04 76 eller skriv til mig. Jeg glæder mig til at hjælpe dig.